Sayfalar

Powered By Blogger

27 Şubat 2013 Çarşamba


Dex Kitap tarafından yayınlanan Cam Şato, Sarah J. Maas’ın yayınlanan ilk romanı. Yazarın, bu kitabın öncesinde gerçekleşen olaylara dair hikayeleri de e-kitap olarak yayınlandı.

Celaena Sardothien, 8 yaşında donmuş bir nehir yatağında ölmek üzereyken, Suikastçılar Kralı Arobynn Hamel tarafından bulunur ve Erilea’nın en iyi dövüş ustaları, zehir uzmanları, suikastçıları tarafından eğitilir. 14 yaşında suikastçı olmaya başlayan Celaena, zamanla Erilea’nın en ünlü suikastçısı haline gelir.
17 yaşında yakalanmasıyla, mahkûmların ortalama 1 ay yaşadığı Endovier hapishanesine gönderilir. Adarlan Kralı’nın ona özel muamele yapılmasını istemesiyle, gündüz madenlerden çıkardığı tuzlar yaralarına bastırılır ve kırbaç cezalarına çarptırılır.
Hapishanede kalmasının üzerinden 1 yıl geçmiştir ve özel muhafızlar tarafından Adarlan Veliaht Prensi Dorian’ın önüne çıkarılır. Prens Dorian, kralın özel suikastçısı olacak yaverinin seçileceği yarışma için kendi adayı olarak Celaena’yı seçer. Celaena, 26 adayın katılacağı, 13 haftalık eğitim ve sınavlarla geçecek yarışmayı kazanması halinde, dört yıl kralın yaverliğini yapıp özgürlüğüne kavuşacak; kaybetmesi halinde, Endovier’a geri dönecektir. Yarışmadaki tek kadın yaver adayı Celaene’dır ve “Celaena Sardothien”ın yaşlı bir erkek olduğu inancı sebebiyle, kimliği diğer yarışmacılardan gizlenerek,  mücevher hırsızı Lillian Gordaina olarak, Yüzbaşı Chaol Westfall ile eğitimlere başlar…
26 yaşındaki Sarah J. Maas‘ın ilk romanı; Kristin Cashore’un Yetenek adlı kitabı ve Suzanne Collins’in Açlık Oyunları’nın karışımı tadında, çok keyifli bir kitap olmuş. Cam Şato serisinin ikinci kitabı “Crown of Midnight”ın  sonbaharda çıkması bekleniyor.

0 yorum:

 
Blog Template by suckmylolly.com : Header Image by Roctopus